Dagens Outfit: Bardotrutigt och Solgult!

Dagens Outfit Bardotrutigt Gingham kjol Zara

Hello Citycatbabes!

Vi har precis börjat vår gemensamma semester och det känns så härligt! Den skulle ha börjat redan förra veckan men så blev det inte tyvärr för att M hade det så sjukt stressigt på jobbet. Men här står jag nu till slut och skålar in semestern på altanen, härligt! Något som jag älskar att ha på sommaren är det smårutiga mönstret ”gingham” som vi ofta kallar för bardotrutigt här i Sverige. Det är ett klassiskt sommarmönster som både för tankar till franska rivieran och det glammiga 50-60-talet och till svensk bondromantik. Bardotrutigt är extra trendigt just i sommar och på den här kjolen har mönstret uppdaterats till 2017 med fantastiska blom och paljettapplikationer. Även volanger är hetare än hett den här säsongen så den här kjolen prickar in tre stora trender på en gång! Jag köpte den tyvärr för 500 kr i Spanien, NU finns den på rea här i Sverige för 199 kr, så klart, ha, ha. Likadant är det med toppen som finns i grönt för bara 39 kr, köpte min för 99 kr. Så skynda fynda den som vill!

Dagens Outfit Gingham Bardotrutigt

Ellies snabba modeskola: Bardotrutigt är ett mönster av små rutor (horisontella och vertikala linjer som korsar varandra) där färgen blir mörkare i skärningspunkterna. Det här mönstret blev omåttligt populärt under 50-talet och mönstret är uppkallat efter filmstjärnan Brigitte Bardot som ofta bar plagg med det rutiga mönstret. Hon valde en, nu mera väldigt känd, rosa bardotrutig klänning när hon gifte sig och detta skapade en sån megatrend att tyget blev helt slutsålt i Frankrike.

Dagens Outfit Bardotrutigt Gingham Kjol Zara

Dagens Outfit Bardotrutigt Gingham kjol Zara

Kjol och topp/ Zara. Heels/ Jimmy Choo. Klocka/ Hermès. Halsband/ Tiffany & Co. Solglasögon (liknande här)/ Dolce & Gabbana.

Sommardrink Amaretto

Gillar ni bardotrutigt?

Citycatkisses!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.