5 Tips På Hur Man Bär Paljetter Till Vardags!

Hello Citycatbabes! Hoppas att ni må bra?
Det här hade jag på mig när vi åkte till Liseberg. Först tänkte jag bara på att vara Halloween-glam, som vanligt ha, ha, men jag insåg som tur var att jag behövde byta till min svarta Pavementboots men lite lägre klack innan vi gick in.  Jag älskar den här mohairtröjan med paljetter från Marc Jacobs. Ni som följt mig länge har garanterat sett den förut och jag har haft den i så många år. Den var med i ett avsnitt av min favorit-tv-serie Gossip Girl (som jag kan se om hur många gånger som helst. Den och Sex And The City) 🙂 och jag var bara tvungen att ha den. Den är bevis på att kvalitet är lika med hållbart mode. Den är precis lika fin nu som när jag köpte den, helt fantastiskt. Jeansen är de som jag hade med i min senaste haul-video.
Jacket/ Nelly. Jeans/ Zara. Väska/ Gucci. Boots/ Christian Louboutin. Klocka/Hermès.

Jag är som ni vet ett stort fan av att få in lite guldkant i vardagen. Ett enkelt sätt att göra det är att våga bära paljetter till vardags, precis som i den här outfiten. Det gör så mycket med det där lilla extra glittret, både för looken och för själen, ha, ha. Här kommer mina bästa stiltips.
Så bär du paljetter på dagen:
  • Låt paljetterna vara en del av din outfit, inte hela outfiten. Välj ett plagg eller en accessoar som ska var den som glittrar. Eller välj ett plagg som har paljettdetaljer så blir det inte för mycket. Om du väljer både paljettklänning och tex. en väska med paljetter på blir looken för festbetonad. Vi vill ha lite glam i den grå vardagen, inte se ut som julgranar.
  • Mixa paljetterna med mjuka material. Paljetter gör sig så bra ihop med något mjukt och ulligt som tex, en stickad tröja ihop med en paljettkjol.
  • Matcha med plagg som ger kontrast. Bär paljetterna ihop med vardagliga plagg som jeans eller skinnjacka. Det blir en väldigt cool och snygg kontrast och huvuddelen av din outfit blir vardagsinriktad.
  • Låt resten av din outfit vara enkel. Om du bär andra plagg och accessoarer med mycket detaljer och mönster ihop med paljetter kan intrycket lätt bli för brokigt. Tänk enfärgat, enkelt och basplagg. En vit T-shirt eller skjorta är ursnyggt till det glittriga.
  • Tänk på vad du ska göra under dagen. En knälång paljettkjol med boots till är underbart läckert men inte alls skönt att sitta i en hel arbetsdag på kontoret och det kommer att slita för mycket på de ömtåliga paljetterna. Välj då hellre en kavaj eller skjorta med paljettdetaljer. Ska du hämta barnen på dagis och kanske hamnar på lekplatsen på vägen hem? Då är inte ett par ömtåliga paljettleggings det bästa. Välj en tröja med paljetter eller halsduk och mössa med paljetter istället. Ska du ha ett viktigt möte, kör säkert på kostym men välj en scarf med några påsydda paljetter som glimmar till så får du genast mer personlighet.

Våga och vinn! 😉 Ha en underbar torsdag! Citycatkisses!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.