Fredagsmys Give Me Five!

1. Sjuk flygresa. Jag höll ”Stampe” hemma hela veckan från förskolan och tvättade händerna maniskt men ändå så blev han sjuk några dagar innan vi skulle flyga till Spanien. Vi hoppades att det bara var en vanlig förkylning, jag menar vi har ju precis haft influensan, men det verkade vara något betydligt värre. Flygresan ner till Spanien själv med en liten sjukling var något av det värsta jag gjort. Under första natten tilltog febern över 41 grader och han fick andingssvårigheter. Jag satt vaken hela natten vid hans sida, räknade varje andetag, grät och jag hade verkligen panik när jag såg hur han kämpade för att få luft. På morgonen hostade han tills han kräktes och kämpade fortfarande med andningen så då vi åkte vi till en skandinavisk läkare här i Spanien. Men han skickade oss direkt vidare till en barnläkare på akuten på ett större sjukhus eftersom Stampes allmäntillstånd var så påverkat. Den barnläkaren har nog inga barn själv kan jag säga, för jäklar vad brutal behandling, men hon fick saker gjorda i alla fall. När febern inte gick ner med de mediciner de först gav honom så satte de in en en annan febernedsättande via dropp och gjorde en lungröntgen. Febern gick äntligen ner och röntgenbilderna visade en kraftig akut bronkit. Idag ska vi på återbesök för att se så det inte blivit lunginflammation. En mardrömsstart på vår Spanien-resa, och lite för mycket för mig att klara både fysiskt och psykiskt, men så länge jag inte också blir sjuk så kan det ju bara bli bättre från här. Inläggen har uteblivit men nu hoppas jag kunna blogga som vanligt snart igen! 🙂
2. Paris Fashion Week har det varit den här veckan och den avslutade den maffiga modemånaden med pompa och ståt. Chanel visade sin höstkollektion i en skog uppbyggd i Grand Palais och Nicholas Ghesquirere gjorde en bejublad första kollektion för Louis Vuitton. Vi såg mycket blanka material och skimmer och 80-talet är tillbaka med ett färgsprakande modefyrverkeri.

Samara Weiving i Schiaparelli Couture och smycken från Bulgari. Jennifer Lawrence i Christian Dior. Margot Robbie i Chanel Couture. Saoirse Ronan i Calvin Klein by Appointment och skor från Christian Louboutin.

3. Oscarsgalan. Ja Oscars har det också varit men jag måste säga att kändiseliten får minuspoäng av mig för att inte ha tagit vara på detta tillfälle att visa upp de fantastiska couture-konstverk som finns att tillgå. Ingen klänning ”took my breath away”. Mina fyra bäst klädda blir ändå Samara som var läcker som en godisbit i rött och rosa och Jennifer i gnistrande riddarklänning a la Jeanne D’Arc. Margot var utsökt i vit couture och Saoirse bar den mest underbara rosa färgen på en klänning med jätterosett baktill som kändes supercool och modern.
Bildkälla: IMDb
4. La Casa de Papel. Som uppladdning för Spanien har vi kollat på en grym spansk serie som heter La Casa de Papel på Netflix. Det låter kanske inte så kul med spansk serie men jag lovar att den är SÅ spännande och den har något väldigt sensuellt, speciellt. Ge den en chans säger jag. Jag har inte sett färdigt den än, men den har fått 8,8 i betyg på IMDB. Vilket är superhögt betyg där!

Första bilden vi tagit här tog vi idag! Nu är ”Stampe” äntligen på bättringsvägen!

5. Spanien. Ja nu är vi som sagt äntligen i Spanien och här har vi outfiten från när jag flög. Får vi bara vara friska nu så kommer det att bli några underbara veckor. Vädret ska vara riktigt fint så håll tummarna för oss att vi får möjlighet att njuta lite av det.
Nu är det i alla fall fredag! Klara, färdiga, myyyyyys!

2 Kommentarer

  1. Linnéa säger:

    Vilken mardrömsstart! Krya på dig Stampe och hoppas att ni snart kan njuta ordentligt av Spanien. Och styrkekramar till dig Ellie

    1. citycatwalk säger:

      Hej! Ja verkligen en mardrömsstart, tack snälla för omtanken. Han är mycket bättre nu, men pappa och hans fru är sjuka istället och nu är vädret kasst, ha, ha, ingen tur. Men har ju några dagar kvar ännu. Hoppas ni mår bra! Många kramar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.